Hoppa till sidans innehåll

ISTÄVLING INSTÄLLD


Varmt välkomna till Landis första istävling i Arena Vänersborg den 21 mars.

Dörrarna öppnas kl 9:30 och första start är 10:00.

Vi kommer få se ryttarna visa sina hästar tölt, trav och skritt i olika grenar och moment. Alla kommer att rida på speakerns kommando och bli bedöm av domare med poäng från 0-10 där 10 är bäst.

En bra tävlingshäst är en häst som har rena gångarter, stora imponerande rörelser och som är lydig för små hjälper. De bästa hästarna kan både gå i hög samling och i explosiva tempon. Temperamentet hos tävlingshästarna varierar men för att nå den största framgången måste hästen utstråla lätthet och kraftfullhet.

Vi kommer start med utagningar där man kommer vara 2-3st på banan samtidigt. 

Efter lunch kommer det vara final.

Finaler
De fem bästa ekipagen i varje gren går till A-final, medan ekipage 6-10 rider B-final. Vinnaren av B-finalen kan gå upp i A-final om ryttaren tycker att hästen orkar det. Finalen är på många sätt en helt ny tävling. Uttagningspoängen följer inte med och alla rider samtidigt på banan. Momenten rids på speakers kommando. Domarna visar sina poäng efter varje moment.

Grenar

T8: (lätt tölt) Här visar ryttaren hästen i valfritt tempo i  båda varven.

T3: (Tölt) Här visar ryttare hästen i kort tempo tölt i första momentet där efter kommer man byta varv och visar sedan kort tempo tölt på kortsidan och med tydlig steglängdsökning på långsidan och sista varvet visar man hästen i beauty tölt ( De tempot där hästen går som bäst men ändå är säkert på isen)

V5 (lätt fyrgång) Här starta ryttaren att visa hästen i valfritt tempo tölt, sen trav i kort-/mellan tempo, mellan tempo skritt och istället för att visa galopp som i ett vanlig pogram visar man istället tölt eller trav (här får ryttaren själv välja den gångarten som är hästens bästa)

V2 (Fyrgång) Vi startar med kort tempo tölt, kort-/mellan tempo trav, mellan tempo skritt och istället för att visa galopp  och ökad tempo tölt som i ett vanlig pogram visar man istället beauty tölt ( De tempot där hästen går som bäst men ändå är säkert på isen)

Utanför Arenan:

11:00 – 14:00 Åk häst- och vagn efter den Nordsvenska hästen Tilja

11:00 – 14:00 Ponnyridning

Caféet kommer vara öppet hela dagen med fika och lättare lunch.

Det är fri entré och alla är välkomna!

 

Läs mer om istävlingen här.

 

Uppdaterad: 21 MAR 2019 19:36 Skribent: Johanna Grundberg
Epost: Adressen Gömd

Nyhetsbrev nr 1 2020


 Kontakta Landi

This is a mailto link

This is a mailto link

This is a mailto link

Andra kontakter


BLI MEDLEM I LANDI


 


  


Landis sponsorer

Hanpra design

 

 

 

 Vill du sponsra Landi på något sätt, hör av dig till vår ordförande eller någon annan i styrelsen (kontaktuppgifter hittar du här).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Landi Islandshästförening - Islandshäst
Johanna Grundberg (c/o Landi Ilsandshästförening), Kyrkebyn 63
45193 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0705250563
E-post: This is a mailto link

Se all info